Menu

Social
DE 5 ANI , FARA RASPUNSURI

În timp ce la Tuzla avioanele au făcut spectacol pe cerul litoralului, la Constanța au curs lacrimi de durere. La 5 ani după tragedia aviatică în urma căreia 12 militari români și-au pierdut viața, rudele îndoliate le-au aprins lumînări în cimitir. Cu adevărat cutremurător este însă faptul că nici măcăr acum, după ani de zile, acești oameni nu au primit răspunsurile de care aveau nevoie din partea autorităților. Prăbușirea avionului militar de la Tuzla rămâne inca un mister nedeslusit.

Este mărturia cutremurătoare a unei mame, obligata să se resemneze cu ideea că fiul său nu mai este. În urmă cu 5 ani, pe 5 iulie, accidentul aviatic petrecut, aparent din cauza unei defecțiuni tehnice la aparatul de zbor l-a răpit pe Liviu din sanul familiei. Păcatul său a fost că plecat să facă ceea ce îi place cel mai mult. Acesta este gandul cu care este nevoit să se resemneze acum părintele îndoliat. Asta în timp ce autoritățile nici măcar nu le-au oferit familiilor victimelor din accidentul aviatic de la Tuzla vreun răspuns. De ce s-a prăbușit avionul și care era scopul misiunii fără de întoarcere în care au plecat acei militari? Sunt întrebări care au rămas fără răspuns și după 5 ani de zile de la tragedie. Drama familiei Antim este trăită de fiecare dintre rudele și apropiații celor 12 militari dispăruți în misiune. Dincolo de revoltă însă, rămâne sentimentul de neputință și de regret.

Mormintele militarilor s-au transformat ieri în altare de flori, iar la Catedrala în miniatură construită de familii în fața lor lumînările și-au înălțat flăcările la cer. Pe 5 iulie 2010, avionul Antonov 2 s-a prăbuşit la scurt timp de la decolarea de pe aerodromul din Tuzla. 12 dintre cei 14 militari aflaţi la bord, pentru un exerciţiu, şi-au pierdut viaţa. Militarii Forţelor Aeriene şi ai Forţelor Navale decedaţi în accident au fost înaintaţi în grad post-mortem. In timpul anchetei s-a vorbit de supraincarcarea avionului, de defectiuni tehnice dar si de o posibila eroare umana. Dar nimeni pana acum nu a dat un verdict final.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>