Menu

Cultural
LANSARE EVENIMENT

Lansare de carte eveniment aseara la Ramnicu Sarat. Este vorba despre volumul ,,Arta sinuciderii,, scris de fostul ministru de interne, Doru Viorel Ursu si scos de sub tipar in luna mai. La eveniment a participat si Ana Maria Cristina Săndulescu, co-autoare a cartii dedicate evenimentelor din anii 1989-1991, dar surprinse dintr-o perspectivă nouă.

Doru Viorel Ursu, fostul ministru de Interne al României, in perioada 1990 -1991, în guvernul Petre Roman si-a lansat seara trecuta la Rm. Sarat cel mai recent volum al sau, ,,Arta sinuciderii,,.  La eveniment au participat numerosi prieteni ai autorului, oameni de cultura si tineri. Cartea „Arta sinuciderii” scrisă de fostul ministru Doru Viorel Ursu în colaborare cu Ana Maria Cristina Săndulescu surprinde evenimentele din anii 1989-1991, dintr-o perspectivă nouă. Volumul reprezintă rodul muncii de opt ani a celor doi scriitori si se adreseaza mai ales ,,generatiei facebook,,, care ar trebui sa cunoasca trecutul neamului pentru a sti ce sa faca in viitor. Volumul „Arta sinuciderii” a fost lansat pe 23 mai în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, iar ulterior in mai multe orase ale tarii. Ramnicenii prezenti la eveniment au incercat sa afle de la autor cate mai multe detalii despre carte.

De profesie avocat, Doru Viorel Ursu si-a inceput activitatea de scriitor inainte de 1989 cu volumul „Din însemnările unor ofiţeri de justiţie” şi a colaborat la scenariul filmului „Sfârşitul nopţii”, în regia lui Mircea Veroiu. El a scris apoi volumele ,,Colivia cu ciori vopsite”, „Şah mat la România”, trilogia „Ministru de interne. Radiografia unei lovituri de stat” şi trilogia „Sânge şi carne de om”, care s-au bucurat de un real interes.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>