Menu

Social
FOSTE CENTRALE VALORIFICATE

Autoritatile din Rm. Sarat vor scoate si in acest an la vanzare, prin licitatie publica cu strigare, imobile deteriorate, in care au functionat fostele centrale termice. Licitatia a fi organizata luna aceasta, iar cumparatorii le pot achita integral sau in rate esalonate, pe o perioada de pana la 3 ani. Astfel , administratia din Rm Sărat doreşte sa atraga noi fonduri la bugetul local.

Vanzarea prin licitatie publica cu strigare a 7 imobile, constructii si teren aferent, in care au functionat fostele centrale termice din Rm. Sarat a fost apobată în luna mai în şedinţa Consiliului Municipal. Licitatia va fi organizata pe 21 iulie, iar autoritatile spera ca spatiile sa fie cumparate si renovate, mai ales ca au primit deja cateva cereri in acest sens. Potrivit rapoartelor de evaluare, preturile minime de pornire a licitatiei pentru vanzarea spatiilor din fostele centrale termice sunt cuprinse intre 150.000 si 224.000 de lei, fara TVA. Contravaloare caietului de sarcini in suma de 100 lei, garanţia de participare la licitaţie de 5.000 lei si taxa de participare la licitatie de 500 lei, vor fi achitate pana pe 20 iulie. Cumparatorii pot achita imobilele fie integral, fie in rate pe o perioada de 3 ani, caz in care trebuie sa achite un avans de 25 la suta. O singura centrala termica dezafectata, va fi modernizată de autorităţile locale pentru a găzdui o gradinita cu program prelungit.

In 2013, alte patru spatii din fostele centrale termice au fost vandute, de Primaria Rm. Sarat, in urma unei licitatii publice cu strigare, suma incasata fiind de aproximativ 8 milioane de lei. O parte dintre acestea au fost deja renovate si date in folosinta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>