Menu

Social
SCOASE LA LICITATIE

Tolba lui Nicolae Ceaușescu, tablouri de mii de euro și bijuterii de colecție și băuturi rare, au fost expuse la Muzeul de Istorie din Constanța, urmând să fie scoase la licitație. Obiectele de valoare, ce aparțin colecționarilor, vor fi cumpărate în weekend, în schimbul unor sume colosale.

Sala pictată a muzeului de Istorie și Arheologie din Constanța s-a transformat într-un imens cufăr. Sute de obiecte vechi, de colecție, ce poartă semnătura unor mari artiști, bijuterii vechi dar și obiecte personale, ale unor oameni care au marcat istoria. Arta plastică, a reușit detașat să iasă din tipare, prin tablouri celebre semnate nu numai de pictori români ci și străini, estimate la prețuri de peste zece mii de euro. La loc de cinste, nu stau numai operele vestiților pictori ci și un obiect personal ce a aparținut liderului comunist Nicolae Ceaușescu. Tolba, ce era purtată în mod deosebit la partidele de vânătoare de fazani organizate pentru diplomații străini acreditați în România, a fost adusă și ea la Constanța. Tolba liderului comunist, are un preț de pornire de 400 de euro, care va crește simțitor în urma licitației. Totodată, pentru a fi completat echipamentul de vânătoare, colecționarii vor putea achiziționa și dispozitive pentru cartușe, corn de vânătoare și chiar un autoturism off-road, unul dintre cele mai vechi produse vreodată. Expoziția de la Constanța a reușit să dea viață și Orientului prin expunerea unor arme folosite de războinicii estului. Nelipsită este și lampa fermecată a lui Aladdin cunoscută publicului de pretutidneni, pipe dar și sculpturi în bronz, jad și fildeș.

Bunul gust, rafinamentul și istoria sunt completate de o colecție de wisky-uri și vinuri rare. Pe 19 iulie, de la ora 20, va avea loc licitația tuturor obiectelor de colecție, la un renumit hotel din Mamaia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>