Menu

Satira
COEFICIENTUL „ŞPAGĂ”

De ce oare fug medicii de la Unităţile de Urgenţe de le scapără picioarele? Unii zic că acolo şpaga ar fi în moarte cerebrală. Adică, nimeni nu le dă vreun leu doctorilor, chiar dacă ei sunt cei care se luptă cu moartea 24 din 24. În general, rudele bolnavilor îi ignoră pe cei de la Urgenţe pentru că au alte griji mai mari: ceilalţi medici de pe secţii, acolo unde pacientul, odată resuscitat, este transferat şi internat.

De ce oare nu fug medicii din Maternităţi? Unii cred că n-au motiv: acolo la ei se naşte şpaga. Tarifele sunt foarte clare, de la asistentă până la anestezist, pentru orice intervenţie. Cum să fugi de şpagă? De ce s-o iei la sănătoasa când barza vine la tine cu banii-n cioc?

Asta-i lipseşte legii salarizării unitare pentru bugetari! Fiecărui salariu îi trebuie aplicat coeficientul ŞPAGĂ. Primeşti şpagă, adio majorare din bani publici. Mulţumeşte-te cu majorarea din surse private.
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>