Menu

Social
FRUNTASI LA SOMAJ

În județele Buzău şi Galaţi procentele ratei șomajului sunt duble fața de media la nivel național, Buzăul ocupând locul 3, iar Galațiul locul 5 la nivel național.

Buzăul și Galațiul sunt astfel județele cu cele mai mari rate ale șomajului din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, ambele plasându-se sistematic pe locurile 3-6 în clasamentul județelor cu cele mai mari rate ale șomajului. Dacă în ultima perioadă Buzăul a întrecut Galațiul cu câteva zecimi de procent în ceea ce privește rata șomajului, la Galați situația este cu mult mai dificilă, pentru că numărul persoanelor aflate în șomaj de lungă durată este dublu în raport cu statistica de la Buzău.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la data de 30 iunie, în Regiunea Sud-Est cea mai mare rată a șomajului este înregistrată la Buzău (9,59%), urmat de Galați (9,29%) și în continuare de Brăila (6,69%), Vrancea (5,59%), Tulcea (4,27%) și Constanța (3%).

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>