Menu

Social
DE LA O TIGARA

În plină arşiţa, incendiile de vegetaţie uscată dau mari batai de cap pompierilor din judetul Buzau. Un astfel de incendiu s-a produs sambata, in apropierea localitatii Valea Ramnicului. Focul a mistuit 1.000 de metri patrati de miriste, dar si 100 de baloti de paie, de la un depozit. Incendiul a fost lichidat dupa patru ore de la inceperea interventiei.

Un camp din apropierea localităţii Valea Râmnicului, cuprins de flacari, a pus pe jar pompierii din Rm. Sarat sâmbătă. Incendiul a fost provocat de o ţigară nestinsa, aruncata la întamplare. Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, pompierii reamintesc cetatenilor ca activitatea de igienizare prin ardere a miristilor impune supravegherea permanenta, precum si stingerea jarului dupa terminarea activitatii. Potrivit legii, arderea miriștilor este interzisă. Incendierea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc, eliberat de autoritățile locale.

Pentru nerespectarea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis, cetăţenii riscă primirea unor sancţiuni contravenţionale, cuprinse între 100 și 500 de lei. In judetul Buzau, de la inceputul lunii si pana in prezent, au fost inregistrate 18 incendii de miriste si vegetatie uscata.

Comentarii ( 1 )

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>