Menu

Social
DESPAGUBIRI PENTRU SECETA

Fermierii solicita Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale sprijin în vederea instituirii unei scheme de ajutor de stat prin care să se acorde fonduri pentru compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal, pentru pierderile cauzate de condiţii climatice nefavorabile pentru anul 2015.

Această solicitare vine în contextul în care seceta instalată a condus la reducerea rezervei de apă din sol, această situaţie urmând să ducă la reducerea substanțială a producțiilor pentru culturile înființate în primăvara acestui an, generând fermierilor pierderi importante de venit. Scopul demersului este acela de a compensa pierderile cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile ce pot fi asimilate dezastrelor naturale, respectiv secetei.

Beneficiari vor fi cei care exploatează terenuri agricole în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţii, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari, grupuri de producători, cooperative agricole etc.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>