Menu

Cultural
FESTIVAL INTERNAȚIONAL

Buzăul va deveni capitala folclorului internaţional. Este vorba despre cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Tradiționale, care va reuni, în perioada 6-9 august, obiceiuri specifice din 13 ţări, între care Mexic, Thailanda sau chiar Sri Lanka. În aceeaşi perioadă, la Buzău se va desfăşura şi Târgul Naţional de Meşteri Populari la care sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc să desluşească tainele meşteşugarilor.

A doua ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Tradiționale aduce la Buzău, în perioada 6-9 august, ansambluri folclorice din 13 ţări. Sutele de dansatori, îmbrăcaţi în porturi populare specifice fiecărei ţări, vor putea fi admiraţi atât în municipiul Buzău cât şi în alte localităţi din judeţ. Ei îi vor învăţa pe doritori paşii dansurilor tradiţionale. În aceeaşi perioadă, în Parcul Crâng va avea şi Târgul Naţional de Meşteri Populari. Meşteşugari veniţi din 20 de judeţe îşi vor etala lucrările şi vor oferi posibilitatea celor interesaţi să afle cum se confecționează astfel de lucrări.

Parada internațională a portului popular va avea loc mâine, de la ora 17, în municpiul Buzău, cu plecare din Piața Dacia, pe traseul B-dul Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng. Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Folclorice Plaiurile Mioriţei a fost un real succes, iar organizatorii se aşteaptă şi în acest an la un număr record de participanţi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>