Menu

Social
DIN NOU IN ALERTA

Boala “limbii albastre” alertează din nou autoritatile sanitar-veterinare! Doua suspicini de imbolnavire au intrat recent in atentia veterinarilor din judetul Buzau. Din fericire, probele de laborator au infirmat ingrijorarea specialistilor. Primul caz de „boala limbii albastre” din Romania, boala care nu a evoluat pe teritoriul tarii noastre in trecut, a fost diagnosticat in judetul Buzau pe 22 august 2014.

Dupa alerta impusa anul trecut in tot sudul tarii din cauza numeroaselor imbolnaviri ale animalelor, recent două suspiciuni ale bolii limbii albastre au pus din nou pe jar autoritatile sanitar-veterinare din judetul Buzau. Din fericire, ambele cazuri au fost infirmate de analizele de laborator. Orice suspiciune de „boala a limbii albastre” trebuie comunicată urgent de proprietari către medicul veterinar arondat. Din acest an, statul va plati despagubiri doar pentru animalele sacrificate pentru analize, nu şi pentru cele decedate din cauza bolii.

„Boala limbii albastre” este cauzata de un virus, care este transmis prin inţepatura unor specii de insecte hematofage si nu prin contactul direct intre animale. Boala afecteaza rumegatoarele si are caracter sezonier. Primul caz de „boala limbii albastre” din Romania, boala care nu a evoluat pe teritoriul tarii noastre in trecut, a fost diagnosticat in judetul Buzau pe 22 august 2014. Ulterior, au mai fost semnalate cazuri de imbolnavire si in alte judete din sud-estul tarii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>