Menu

Social
PRETURI CONTESTATE

Dublarea pretului la apa si canalizare, in ultimii 6 ani, este acceptata cu greu de locuitorii si alesii din Rm. Sarat. Un consilier chiar a dat in judecata Compania de Apa Buzau, si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, ferm convins ca modificarile de tarif s-au facut fara respectarea legii. Alesul local spera ca instanta sa dispuna anularea tuturor dispozitiilor date de cele doua entitati, prin care a fost majorat pretul la apa si canalizare, in perioada 2009-2015.

De la 1 iulie, pretul la apa potabila in Rm. Sarat, a crescut cu 5 la suta, iar la canalizare cu 3 la suta, chiar daca alesii locali nu au fost de acord cu aceasta majorare. Odata cu punerea in aplicare a noilor tarife, cetatenii platesc pentru aceste servicii un tarif dublu comparativ cu 2009. Consilierii considera ca modificarile de pret facute cu acordul Asociatiei de Dezvoltare Comunitara sunt abuzive, iar unul dintre acestia a actionat in instanta asociatia si Compania de Apa Buzau. Consilierul local spera ca instanta sa dispuna anularea tuturor dispozitiilor prin care a fost majorat pretul la apa si canalizare in ultimii sase ani. Consilierul din Rm Sarat considera ca hotararile si dispozitiile date de Compania de Apa Buzau si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, prin care s-au scumpit apa si canalul, au fost emise fara respectarea prevederilor legale.

Procesul initiat de consilierul din Rm. Sarat se afla pe rolul Tribunalului Buzau, la sectia de contencios administrativ.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>