Menu

Social
WEEKEND NEGRU PE LITORAL

8 oameni au murit, iar alți 9 au fost salvați din valurile mării. Este bilantul tragediilor care s-au produs pe litoralul romanesc in acest weekend. La Costinesti un tanar de 18 ani a disparut in valuri iar fata care intrase dupa el sa-l scoata a fost salvata la randul ei de un turist. La Neptun un adolescent de 17 ani a fost scos mai mult mort decât viu din mare, iar in Constanta un barbat de 21 de ani este în continuare dat dispărut. Numărul turistilor care au ignorat sfaturile salvamarilor şi şi-au pus viaţa în pericol a crescut in ultimele doua zile, de la o oră la alta.

Era putin trecut de ora 19 la Costinesti cand, un brailean de 18 ani impreuna cu prietenii lui au venit in zona Golfului Francez sa faca o baie. A intrat singur in apa cu o saltea, s-a departat incet-incet de mal, iar un val mai mare l-a rasturnat. Nu stia sa inoate iar o prietena care se afla pe mal si a vazut totul a intrat dupa el. Scafandrii militari au intrat de mai multe ori in apa si au periat zona insa fara nici un rezultat. 12 ore mai tarziu, marea il scotea fara viata la mal. Un tanar din Constanta a intrat sa faca baie pe plaja municipala iar valurile mari si curentii puternici l-au tras la fund si mai apoi in larg. Tanarul avea 29 de ani. 13 scafandri militari au intrat in apa si au verificat fie la picior fie cu o ambarcatiune zona indicata de tineri. Dupa 3 ore, operatiunile de cautare n-au dat niciun rezultat. Tanarul de 29 de ani este dat in continuare disparut. Ziua de duminica a început cu un apel disperat la 112. În Neptun, un bucureștean de 17 ani a fost la un pas de moarte după ce s-a aruncat în valurile învolburate.

Marele său noroc a fost că salvamarii au reușit să-l scoată din apă înainte să fie prea târziu. Adolescentul a scăpat cu viață însă după câteva ore alarma s-a dat din nou, de data aceasta în 2 Mai. Doi turiști au fost la un pas de înec după ce au ignorat pericolul din valuri. La fel s-a întâmplat și în Eforie Nord. A fost cel mai negru weekend pe litoral, din aceasta vara. Numai in Mamaia salvamarii au avut 50 de incidente , carora le-au facut fata, din fericire. Toate accidentele s-au intamplat din cauza ca lumea ignora avetismentele salvamarilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>