Menu

Social
CU OCHII DUPA BUNURI

O baie în mare este cel mai plăcut mod de petrecere a timpului liber pentru cei care ajung pe litoral. Singura grijă a turiştilor rămâne cea legată de bunurile care, de cele mai multe ori, rămân nesupravegheate pe plajă. Astfel, cei mai mulţi îşi roagă vecinii de cearceaf să aibă grijă de ele până revin din apă. Oamenii legii avertizează însă că aceasta este o metodă foarte riscantă.

Odată ajunşi la plajă, atât turiştii cât şi constănţenii lasă totul pe nisip şi se grăbesc să se ducă în apă. Hoţii pândesc însă prada cea mai mare şi momentul ideal să acţioneze şi să-i lase fără bunurile cu care au venit. Cea mai întâlnită astfel de metodă este o rugăminte către vecinul de cearceaf care să arunce din când în când câte o privire către lucrurile de pe plajă. Deşi stau cu inima strânsă până la ieşirea din apă, turiştii spun că nu prea au încotro. Cei mai mulţi nu roagă însă orice persoană să aibă grijă de bunuri, ci se orientează după câteva criterii bine stabilite. Metoda vecinului-paznic la cearceaf este însă contraindicată de oamenii legii. Cei mai mulţi turişti vor să stea fără grijă astfel că preferă să intre pe rând în apă, ori să nu îşi ia obiecte de valoare cu ei.

Cele mai predispuse zone la furturile de pe plajă sunt cele aglomerate frecventate în general de tineri, precum Vama Veche sau Costineşti.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>