Menu

Social
REPETITIE GENERALA

Marea Neagra a fost ieri mai agitata ca niciodata. Si nu din cauza vreunei furtuni puternice. S-a tras ca la război dar cu munitie de manevra. S-a lasat cu victime salvate cu ajutorul elicopterului, explozii si incendii la bord. Totul dupa un scenariu bine stabilit. A fost o repetitie generala pentru Ziua Marinei Romane. Manevrele s-au desfasurat conform programului stabilit si totul a decurs ca la carte.

In scenariul Statului Major al marinei militare o nava proprie de lupta a fost atacata de doua avioane inamice plus cateva elicoptere. Interceptoarele de mare viteza decolate de la baza aeriana de la Fetesti au trecut pe deasupra flotei militare lansand atacul. S-a dat alarma generala iar navele si-au modificat pozitile in dispozitiv: fortareţele plutitoare s-au regrupat si-au pus in functiune artileria grea. Imediat au intrat in lupta navele militare de sprijin si de atac. Situatia devine si mai grava atunci cand inamicul lanseaza un atac asupra tarmului, debarcand forte de desant maritim menite sa ia cu asalt uscatul. De pe faleza, puscasii marini au deschis focul iar din aer elicopterele navale au lansat la apa scafandrii de lupta. Toata actiunea a fost atent supravegheata de catre superiorii fortelor navale romane. In timp ce marinarii isi perfectionau scenariul de lupta, pe faleza Coamndamentului Naval, turistii asistau in avanpremiera la filmul de actiune derulat pe viu in fata lor.

Ziua Marinei este sărbătorită în fiecare an, pe 15 august, iar cei 10.000 de oameni aşteptaţi la eveniment pot urmări exerciţiile de pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>