Menu

Social
POLITISTI RETINUTI

Percheziții în această dimineață în birourilor șefilor din poliția prahoveană, dar și la domiciliile acestora, după ce aseară, procurorii DNA i-au reținut pe cei trei polițiști. Împotriva celor trei se pare că există dovezi că ar fi furnizat informații unor persoane cercetate, că ar fi fabricat dosare și că ar fi protejat firme ale apropiaților. În schimb, au primit ori chiar parchet şi…baloți de paie. Șeful DGA Prahova, nu a mai ajuns însă noaptea trecută în arestul IJP de la Câmpina, după ce i s-a făcut rău pe drum și a fost internat sub pază la Spitalul de Urgență din Ploiești.

După mai bine de 12 ore de audieri în sediul DNA Ploiești, procurorii anticorupție au decis să-i rețină pentru 24 de ore pe adjunctul şefului IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, şeful Serviciului Anticorupţie Prahova, Constantin Ispas şi ofiţerul BCCO Emanuel Saghel. Principalele capete de acuzare pentru cei trei polițiști cu funcții, sunt de trafic de influență, abuz în serviciu și luare de mită. Conform surselor DNA, cei trei s-ar fi folosit de influență pentru a proteja firmele unor apropiați și luau mită pentru a le fabrica dosare penale adversarilor celor protejați. Singurul care a comentat decizia procurorilor a fost ofițerul de la crimă organizată, care spune că se așftepta la măsura reținerii. Șeful DGA, Constantin Ispas a suferit un șoc la auzul veștii și a leșinat în drum spre arest. El a fost internat la spitalul de Urgență din Ploiești, sub pază strictă. Procurorii spun că Ispas ar fi furnizat informaţii secrete din dosarele instrumentate de poliţişti unor afacerişti cu probleme penale, asigurându-i că va face tot ce depinde de el ca acestea să fie soluţionate favorabil. Șeful DGA Ploiești este acuzat de trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, luare de mită, spălare de bani si cercetare abuzivă. Procurorii DNA spun că Ispas ar fi pretins 20.000 de euro de la un denuntator. In schimbul banilor, Ispas l-ar fi detereminat pe ofiterul BCCO, Emanuel Saghel, sa-l scoata nevinovat dintr-un dosar penal pe denuntatorul in cauza. Potrivit surselor, Ispas primea regulat de la cei carora le facea diverse favoruri cisterne cu motorina, bani, basculante cu piatra, baloti cu lucerna sau grau, dar si concediu cu familia pe litoralul bulgaresc.

Procurorii anticorupție îl acuză pe ofițerul BCCO, Emanuel Saghel, de șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității si luare de mită. În plus, în perioada 2014 – 2015, l-a constrâns pe un jurnalist prin amenințare, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive, față de acesta, în scopul de a-l determina să nu mai publice materiale de presă compromițătoare, la adresa lui. Conform surselor citate, este vorba de fapte de corupţie care s-ar fi petrecut în perioada 2010-2015. Și adjunctul șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu a fost reținut de procurori, pentru că în perioada în care a fost ofițer în cadrul DGA Ploiești, folosindu-se de ameninţări, a determinat trei persoane să formuleze denunţuri la adresa unor ofiţeri de poliție de la S.I.F. Prahova.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>