Menu

Social
MAMAIA 109 ANI

Stațiunea Mamaia a ajuns să împlinească 109 ani, timp în care a cunoscut o dezvoltare explozivă ridicându-se la nivelul unor stațiuni importante de pe harta turismului. Pentru a se marca momentul aniversării, în cadrul parcului acvatic, a fost realizată o expoziţie inedită de cărţi poştale, vederi care au circulat la începutul secolului al -XX -lea, precum și vederi actuale, special create de artişti plastici români. Prin activitățile artistice organizate de ziua Mamaei, se urmărește promovarea rebrandingul turistic şi cultural.

1906 este anul în care avea să se nască o stațiune de băi, foarte importantă pentru Constanța dar și pentru turiștii din țară. Poziționată pe o fâșie de pîmânt între lacul Siutghiol și Mare, stațiune dispunea de locuri pentru relaxare și cazare. Încă din primele perioade, imediat după înființare, Mamaia a reușit să uimească vizitatorii, ajungând să devină pentru unii o destinație impresionantă.
În primul an, stațiunea Mamaia a fost vizitată de aproximativ 45 de mii de persoane, ajungând peste ani să devină destinația preferată a milioane de oameni. 109 ani au trecut de la înființarea stațiunii și până în present, iar pe parcursul trecerii timpului a cunoscut numai ascensiunea. Pentru a se marca momentul aniversării, în cadrul parcului acvatic, a fost realizată o expoziţie inedită de cărţi poştale, vederi, care au circulat la începutul secolului al -XX -lea, precum și vederi actuale, special create de artişti plastici români. Pentru a se simți în jur, atmosfera vremurilor trecute, fete tinere au participat la o defilare cu costume de baie specifice epocii trecute și au purtat cu mândrie make-up și coafuri specificie secolului trecut.

Marcarea zilelor aniversare ale Staţiunii Mamaia prin acțiuni specifice vremurilor trecute, promovează rebrandingul turistic şi cultural, prin forme originale de exprimare. Totodată, implicarea în activități artistice, an de an la 13 august, se dorește a deveni o tradiție în stațiunea vedetă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>