Menu

Social
MISIUNE ESTIVALA, LA FINAL

Turiștii de pe litoral au plecat acasă relaxați, dar și sănătoși! Comandamentul Direcției Sanitar Veterinare și-a încheiat misiunea estivală cu zero toxiinfecții alimentare în stațiunile de la malul mării. Ce-i drept, nereguli au fost destule, însă comercianții care nu au respectat normale sanitar – veterinare și nici pe clienți au primit amenzi usturătoare. Medicii nu vor înceta acțiunile și asta pentru că urmează un val de turisti prin programul „Litoralul pentru Toți”, iar restaurantele și fast food-urile rămîn deschise.

Controalele pentru siguranța turiștilor s-au ținut lanț pe întreg litoralul românesc, iar anul acesta niciun restaurant, terasă sau fast – food nu a scăpat de vizita specialiștilor de la DSV. În total peste 1500 de locuri unde s-au servit sau comercializat alimente și băuturi, au fost verificate. Stațiunea cu cele mai multe spații comerciale, dar și cu cei mai mulți turiști a fost Mamaia. Aici tonetele cu porumb fiert, hamsii, shaorma sau înghețață au întregit rîndurile restaurantelor și teraselor cu produse care să-i ademenească pe vizitatori. Plaja a fost și cea mai periculoasă din acest punct de vedere și asta pentru că vanzătorii ambulanți i-au ademenit pe turiști, dar mai ales pe copii, cu diverse produse păstrate în condiții impropii. Aceasta a fost și una din principalele cauze ale neregulilor, urmată de etichetele necorespunzătoare sau spațiile neigienizate în care au fost depozitate alimente. În total, peste 38 de tone de carne și produse din carne, 10 tone de pește, 9 tone de lapte și sute de ouă au fost confiscate înainte să ajungă în farfuriile turiștilor. De-a lungul verii inspectorii sanitar – veterinar au împărțit amenzi în valoare de 200.000 de lei.

Potrivit estimărilor autorităților, litoralul românesc va mai avea turiști pînă pe 15 septembrie, dată la care și majoritatea agenților economici închid afacerile cu specific sezonier.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>