Menu

Satira
A CRĂPAT ŞI ASTA!

La nimic nu ne pricepem mai bine decât la şosele. Avem un talent de a le asfalta, plomba şi cârpi cu atâta măiestrie de crapă pământul sub ele de ciudă şi şoferii se sufocă de bucurie.

Cum s-a întâmplat recent pe un tronson al autostrăzii Sibiu-Orăştie, unde asfaltul s-a fisurat adânc şi cu abnegaţie la numai 9 luni de la inaugurare. Cum de s-a căscat pământul taman pe autostrada nou-nouţă? Cică, pe acolo mergea şi-o alunecare de teren. Cum ar veni, nu-i vina nimănui că i-a crăpat şoselei obrazul de ruşine. E vina naturii.
Totuşi, aşa naiv cum sunt, nu pricep şi pace, cum toate ni se întâmplă numai nouă. Înainte de asfaltarea autostrăzii, nu s-a făcut niciun studiu de stabilitate a terenului? Dacă aluneca dracu’ şoseaua la mama naibii, iar şoferii o luau pe arătură şi nu mai nimereau neam capitala lui Iohannis? Dacă pierdeam pe câmp autostrada?

În comparaţie cu aceşti mari meşteri Manole ai autostrăzilor româneşti (alea două, plus câteva bucăţi), băieţii ăia care asfaltează străzile pe ploaie sau ger sunt poeţi. Că nu le rimează plombele, este doar chestie de interpretare literară.
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>