Menu

Social
GIGACALORIA, LA FEL

Scumpirea gazelor naturale nu va afecta pretul caldurii furnizate in sistem centralizat in apartamentele din Buzau in aceasta iarna. Cel putin asta promit sefii primariei Buzau care precizeaza ca preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat. Primaria Buzau spera ca va putea acoperi pierderile pe care Regia Autonoma Municipala le-a înregistrat în ultimii 9 ani prin intermediul unui ajutor de stat.

Preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat şi în acestă iarnă pentru locatarii din Buzau ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de distribuţie a energiei termice. Primarul Constantin Boşcodeală afirma că preţul gigacaloriei va rămâne de 185 de lei, în contextul în care preţul real este de peste 450 de lei.

Este al nouălea an consecutiv în care buzoienii racordați la rețeaua centralizată de termoficare plătesc acelaşi preţ pentru căldura furnizată în apartamente. În schimb, la începutul acestui an, Consiliul Municipal Buzau a decis majorarea preţului gigacoloriei furnizată agenților economici cu 60 de lei.
In cadrul ședinței Consiliului Local din luna august, Primăria Municipiului Buzău a aprobat cuantumul pierderilor înregistrate de RAM în perioada 2006 – 2015 în contextul în care Guvernul ar putea aproba o sumă de bani pentru acoperirea lor. Conform unei analize, pierderile se ridică la peste 67 milioane de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>