Menu

Social
MODERN, DAR CU APARATURA VECHE

Bolnavii din Braila si judetele invecinate care au nevoie de radioterapie, pot beneficia, de acum incolo, de tratamentul clasic cu raze X, intr-o locatie modernizata, a Spitalului Judetean. Desi aparatura este in continuare veche, spatiul este mai sigur din punct de vedere al radiatiilor si este gata sa primeasca sute de pacienti, atat din Braila, cat si din alte 5 judete, invecinate.

Pana la darea in folosinta a noii clinici de radioterapie si medicina nucleara, bolnavii de cancer si cei cu boli reumatice care au nevoie de radioterapie, sunt nevoiti sa apeleze la tehnicile traditionale de tratament. Singurul aparat cu care se poate face radioterapie in zona de sud est a tarii este la Braila, iar el a fost repus in functiune in aceasta saptamana, dupa ce sectia in care a mutat a fost modernizata la standardele de siguranta actuale. Personalul medical spera ca lucrarile la noua sectie ultramoderna sa se finalizeze cat mai repde, insa, pana atunci, medicii spun ca vor face tot posibilul sa trateze pacientii cu tehnica pe care o au in dotare.

In acest moment, lunar, peste 700 de pacienti din sase judete apeleaza la tratamentul cu radioterapie. Dintre acestia, aproximativ 200 sufera de cancer, iar tratamentul lor este decontat de Casa de Sanatate. Pentru restul, cu boli reumatice, spitalul a stabilit tarife sub pretul oferit de clinicile particulare, iar programarile se intind pe cateva luni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>