Menu

Social
APROAPE DE REALITATE

Situație limită la Muzeul de Istorie din Constanța. Un cutremur, urmat de un incendiu, au surprins mai mulți turiști care au rămas captivi în clădirea cuprinsă de flăcări. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitate să intervină. Din fericire, totul a facut parte dintr-un exercițiu ce a avut loc cu ocazia „Zilei Pompierilor” din România, sarbatorita in fiecare an la 13 septembrie.

A fost un exercițiu complex al salvatorilor de la ISU „Dobrogea” cu ocazia „Zilei pompierilor” din România. Scenariul pus la punct de militari i-a ținut cu sufletul la gură pe cei care au asistat la desfășurarea de forțe. Zeci de autospeciale ale pompierilor, inclusiv ,,mașina pentru dezastre”, au fost deplasate în zonă pentru salvarea victimelor. După evacuarea tuturor persoanelor din imobil, a urmat amenajarea spațiilor în care acestea sunt selectate, iar apoi transportate la spital. Exercițiul a atras foarte mulți curioși în zonă. La început, unii dintre ei chiar s-au speriat, crezând că este o situație reală.

Simularea a fost un succes, toate victimele fiind salvate. „Ziua pompierilor” din România este sărbătorită pe data de 13 septembrie, când se aduce un omagiu pompierilor bucureșteni și infanteriștilor care, în 1848, s-au sacrificat pe Dealul Spirii, în luptele cu trupele otomane, venite să înăbușe mișcarea revoluționară română.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>