Menu

Social
ASTENIE DE TOAMNA

Toamna aduce nu numai bogatie ci si …astenie. Starile de disconfort psihic, durerile de cap sau somnolenta sunt doar cateva dintre simptomele care le dau batai de cap multor persoane in acest anotimp. Asa se face ca pentru unii trecerea de la vara la iarna este un adevarat chin.

Pe masura ce zilele devin tot mai scurte, sistemul imunitar isi pierde din rezistenta, fapt care se resimte si asupra psihicului. In spatele insomniei, depresiei si lipsei de concentrare resimtite toamna, se ascunde de fapt astenia. Medicii spun că astenia se manifestă printr-un randament scăzut în activităţile cotidiene, oboseală până la epuizare, insomnii sau dimpotrivă, somnolenţă şi tensiune scăzută. Odata cu starea vremii se schimba si temperatura, creste sau scade presiunea atmosferica. Iar medicii se asteapta sa apara virozele si pneumoniile.

Ca sa ajutam organismul sa faca fata trecerii de la un anotimp la altul, trebuie sa acordam o mai mare atentie alimentatiei si odihnei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>