Menu

Social
SCHIMB DE EXPERIENTA BENEFIC

Operatie dificila de histerectomie a fost astazi realizata, in premiera la Braila, de o echipa de medici americani si romani. Aflati, pentru al treilea an, intr-un schimb de experienta, medicii veniti tocmai din Dallas, vor asigura, atat interventii chirurgicale pe sectia de ginecologie, cat si interventii de chirugie dentara pentru copii cu dizabilitati din Braila.

Timp de o saptamana, o echipa complexa de medici americani, din Dallas, Texas, vor lucra cot la cot cu doctorii braileni, in cadrul unui schimb de experienta pe mai multe domenii. Medicii vor face interventii pe obstetrica ginecologie, radiologie, imagistica, anestezie si stomatologie – chirurgie buco- maxilo – faciala. Astazi, o braileanca de 40 de ani a suferit o interventie de histerectomie totala mixta, procedura care nu se foloseste in Braila, iar in Romania este utilizata extrem de rar. Specialistul american a fost asistat astazi de doi medici din cadrul maternitatii brailene, care au avut posibilitatea sa incerce si metoda folosita peste hotare. Echipa de peste ocean s-a aratat incantata de progresele pe care le-a vazut in ultimii ani in Romania la capitolul aparatura si spera ca va continua si pe viitor colaborarea cu spitalul brailean.

In urmatoarele zile, 100 de copii cu handicap grav sau cu diverse dizabilitati din Braila, care nu au putut fi tratati de stomatologii romani vor suferi interventii chirugicale buco – maxilo – faciale facute de 5 specialisti americani, urmand ca medicatia si ingrijirile ulterioare sa fie suportate de Spitalul Judetean.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>