Menu

Cultural
EXPOZITIE IN PREMIERA LA BUZAU

Celebrul tezaur “Cloşca cu puii de aur” va fi expus în premieră, în original, la Buzău. Evenimentul marchează redeschiderea parțială a expozițiilor de bază, la Muzeul Județean Buzău, după o lunga perioadă în care clădirea s-a aflat în renovare.

Muzeul va găzdui în perioada 23 septembrie-1 noiembrie 2015, un eveniment cultural de excepție reprezentat de expoziția itinerantă Aurul și argintul antic al României. Acest proiect expozițional a fost demarat în decembrie 2013 de către Muzeul Național de Istorie a României, în colaborare cu 31 de muzee de arheologie și istorie din țară, inclusiv Muzeul Județean Buzău și reprezintă unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizat în România în ultimii 25 de ani.

Expoziția prezintă peste 1000 de piese arheologice din aur și argint descoperite pe teritoriul României, acoperind o perioadă istorică de peste 5000 de ani, cuprinsă între Eneolitic și Antichitatea tarzie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>