Menu

Social
INCIDENTE LA NEPTUN

Incidente astazi la Neptun, unde aproape 150 de tineri din Republica Moldova, susţinători ai Unirii Moldovei cu România au protestat, chiar inaintea sedintei comune a guvernelor de la Bucuresti si Chisinau. Unioniștii solicită stabilirea unei agende clare privind viitoarea Unire, având în vedere lipsa de sustenabilitate economică și socială a Republicii Moldova. Protestatarii strigă sloganuri precum „Vrem Unirea!”, „DNA, treci Prutul!”, „Vrem BNR, NU BNM” sau „București și Chișinău, 2 inimi românești”.

Înainte de începerea şedinţei comune, mai multe persoane s-au îmbrâncit cu jandarmii care asigură securitatea în zona clădirii în care s-a desfăşurat reuniunea. Un grup de protestatari a forţat intrarea în clădire. Unioniștii solicită celor două Guverne, roman si moldovean, stabilirea unei agende privind viitoarea Unire. Ei spun ca cele doua tari ar trebui, printre altele, sa adopte o moneda unica, administrata de catre Banca Nationala a Romaniei, precum si o singura politica externa si de aparare.

La Neptun a avut loc astazi ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova, condusă de primul-ministru Victor Ponta și primul-ministru Valeriu Strelet.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>