Menu

Social
CARAVANA FONDURILOR EUROPENE

Unda verde pentru accesarea de fonduri europene prin Programul Operational Regional 2014 – 2020. Oportunitatile care se deschid pentru autoritati, mediu de afaceri si privati au fost prezentate public in cadrul unei caravane ce a avut primul popas la Braila, urmand ca pana la sfarsitul lui decembrie, toate regiunile de dezvoltare sa beneficieze de vizitele oficialilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii, in cadrul acestei caravane.

Prezent la Braila pentru prima intalnire cu cei interesati in cadrul caravanei POR, directorul general al Direcţiei Generale Programe Europene, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Gabriel Friptu a tinut sa atraga atentia tuturor celor interesati de program ca, in perioada urmatoare, sumele sunt mult mai mari. El a mai spus ca trebuie tinut cont mult mai strict de atingerea tintelor propuse in proiect, pentru a fi siguri ca finantarea va fi alocata pana la ultimul banut. In caz contrar, sanctiunile Uniunii Europene vor fi mult mai drastice decat pana acum. In ceea ce priveste strict judetul Braila, responsabilul zonal a tinut sa precizeze ca spera ca, odata cu lansarea acestui nou program, mediul de afaceri brailean sa poata accesa mult mai multe proiecte.

Printre cele 12 domenii prevăzute de Axele Prioritare pentru 2014 – 2020 se numara promovarea transferului tehnologic, îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor, sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, sprijinirea dezvoltării urbane si îmbunătăţirea mediului urban.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>