Menu

Social
INIMI TINERE BOLNAVE

Bolile de inimă fac ravagii în România. La fiecare 30 de minute un român moare de infarct. Medicii atrag atenţia asupra problemelor acute cu care se confrunta, nu doar pacientii, ci si sistemul. La Constanta, a avut loc un simpozion dedicat bolilor inimii, acolo unde, cardiologii au sustinut ca acestea reprezinta, in continuare, principala cauza de deces din Romania.

150.000 de români se sting anual din cauza problemelor cardiace, ceea ce reprezintă 60% din totalul deceselor înregistrate pe întreg teritoriul ţării noastre. Principalii factori de risc sunt hipertensiunea, obezitatea, fumatul şi sedentarismul.
O statistică dată publicităţii arată că în ciuda campaniilor şi programelor dezvoltate de autorităţi, situaţia este, în continuare, una alarmantă. România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană privind bolile cardiovasculare, iar acest lucru “ţine probabil de faptul că mult timp nu am avut resurse medicale si nici nu am fost invăţaţi cum să ducem un stil de viaţă sănătos, cu o alimentatie sanatoasa si multa miscare. Ceea ce este cu adevarat ingrijorator este scaderea varstei la care apar evenimente cardiovasculare, pacienti de 30-35 de ani care ajung la medici cu infarct miocardic acut.

Printre afecţiunile cardiace întâlnite la populaţie, hipertensiunea arterială este cea mai răspândită fiind prezentă la aproximativ jumătate din populaţia adultă şi la peste jumătate din cei trecuti peste 60 de ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>