Menu

Social
LAC SI PARC COSMETIZATE

Saci întregi de lemne, anvelope, peturi și hârtii au adunat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral din lacul Tăbăcărie. Acțiunea de ecologizare face parte dintr-un program ce durează zece zile și va angrena forță de muncă umană dar și utilaje. Lacul si Parcul Tabacarie reprezinta cel mai mare loc de relaxare si cea mai intinsa zona verde pe care o au constantenii, in mijlocul orasului.

Încă din prima zi a campaniei de ecologizare demarată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral , lacul Tăbăcărie a demonstrat a fi una dintre comorile naturii ce s-a transformat într-un depozit de gunoi. Echipele de muncitori au scos din apă tot felul de obiecte care polueaza zona. Deși Lacul Tăbăcărie se află în inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al statului iar constănțenii se bucură de priveliște pe care le-o oferă, localnicii de la malul marii sunt prea puțin interesați de mentinerea curateniei acestuia. Imaginile impresionante oferite de natură au fost înlocuite cu tone întregi de gunoi ce plutește pe apă. Cel mai mult s-a strâns în zona stufărișului, care a fost taiat pentru a putea fi curățata întreaga zona. Programul de gospodărire a apelor din 2015, pus în practică de Apele Romane se desfășoara timp de zece zile și angreneaza forță de muncă umană și utilaje mecanizate.

Lacul Tăbăcăriei a fost ales ca și obiectiv, în urma unei analize, reușind să se încadreze în rândul punctelor critice ale Constanței. In această campanie de ecologizare va fi curățat si canalul care face legatura dintre lacul Siutghiol și lacul Tăbăcărie. Pe podul construit deasupra lui, traverseaza toti turistii care intra in statiunea Mamaia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>