Menu

Social
DIN CAUZA SĂRĂCIEI

Dintre cei peste 4.000 de absolventi de gimnaziu din Buzau, aproape 300 nu s-au mai înscris la liceu. O mica parte dintr ei sunt repetenţi, insa cei mai mulţi sunt cei care au renunţat la şcoală. Este si motivul pentru care Inspectoratul Şcolar va cere primăriilor din judeţ să se implice în contactarea familiilor acestora..

Situație alarmantă în ceea ce privește abandonul școlar in judetul Buzau. La începutul acestui an școlar, dintre cei 4.000 de absolventi de gimnaziu, 296 dintre aceștia nu s-au prezentat la licee sau scoli profesionale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Județean Buzău, principalul motiv pentru care elevii nu s-au mai înscris la liceu sau școală profesională este sărăcia. Un semnal de alarmă privind numărul tot mai mare de copii care abandonează școala din cauza sărăciei a fost tras si de către Ciprian Campineanul, arhiepiscopul Buzăului șI Vrancei. Chiar dacă anul şcolar a început de aproape o lună, cadrele didactice fac eforturi ca macar unii dintre elevi să se înscrie la liceu. Inspectoratului Şcolar va cere administraţiilor locale din judeţ să se implice în contactarea familiilor copiilor care au abandonat şcoala după terminarea gimnaziului. Aceştia mai au la dispoziţie locuri însă doar în liceele tehnologice.

În acest an, Guvernul a aprobat Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a şcolii. România îşi propune reducerea ratei cu şase procente, pentru a atinge ţinta asumată în cadrul Strategiei Europa 2020. Documentul conţine măsurile care urmează a fi implementate în scopul reducerii procentului tinerilor care au finalizat cel mult clasa a opta şi au renunţat la şcoală.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>