Menu

Social
VAL DE RĂCELI

Racirea bruscă a vremii a adus primul val de viroze si pneumonii. Cel putin la Rm. Sarat, zeci de pacienti, majoritatea copii si adolescenti au ajuns la spitalul municipal cu afectiuni respiratorii. Specialistii atrag atentia ca automedicatia nu este indicata in astfel de cazuri, iar bolnavii trebuie sa apeleze pentru tratament mai intai la medicii de familie, abia apoi sa ajunga la spital.

Zeci de pacienti au ajuns în ultimele zile la camerele de garda ale spitalului din Rm. Sarat cu afectiuni respiratorii acute, iar numarul virozelor si pneumoniilor a crescut considerabil. Persoanele, care au imunitatea scazuta, sunt cele mai expuse acestor afectiuni de sezon si contracteaza mai multe tulpini de virusuri. Pacientii sunt sfatuiti sa nu se trateze singuri si sa apeleze la ajutorul medicilor de familie. Acestia le pot prescrie tratamentul adecvat sau le pot da trimitere catre catre spitalul municipal.

Medicii se așteapta ca si in perioada urmatoare numarul infectiilor respiratorii sa fie la fel de mare, dat fiind faptul ca vremea va fi tot mai rece.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>