Menu

Social
ATENTIE LA CIUPERCI!

Medicii avertizeaza asupra consumului de ciuperci, culese direct din padure, in aceasta perioada, care pot provoca grave probleme de sanatate. In Prahova, nu mai putin de patru persoane s-au prezentat in doar cateva ore la Spitalul din Ploiesti in stare grava. Unul dintre ei se afla chiar la a doua incercare de a consuma ciuperci in speranta ca nu sunt otravitoare. Specialistii atrag atentia ca orice metoda cunoscuta in popor de verificare a toxicitatii ciupercilor, nu ofera niciun fel de siguranta, iar daca din nefericire va simtiti rau, mergeti de urgenta la spital.

Vremea ploioasa din ultima perioada a facut ca padurile sa se umple de ciuperci, iar spitalele de persoane intoxicate. Cazurile, de cele mai multe ori, nu sunt grave, dar medicii avertizeaza asupra alegerii cu mare grija a locului din care sunt procurate ciupercile. Nu mai putin de patru prahoveni s-au prezentat in doar cateva ore, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Ploiesti in stare grava. Una dintre persoanele care a ajuns pe mana medicilor se afla deja la a doua incercare de a consuma ciuperci in speranta ca nu sunt otravitoare. Medicii spun ca orice metoda cunoscuta in popor de verificare a toxicitatii ciupercilor, cum ar fi adaugarea de ceapa si usturoi in apa de fierbere a acestora, nu ofera niciun fel de siguranta.

Semnele in astfel de situatii variaza in functie de tipul de ciuperci. Intoxicatiile cu perioadă de incubatie scurta, respectiv cazurile in care simptomele apar in minimum 15 minute si maximum 3 ore de la consumul ciupercilor, se manifesta prin scaderea tensiunii arteriale, halucinații, micsorarea pupilei, dureri abdominale, scaderea pulsului si transpiratii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>