Menu

Social
REVOLTATI DE CLASAREA DOSARULUI REVOLUTIEI

Suntem revoltati de clasarea dosarului revolutiei, pentru ca nici acum nu am aflat adevarul. O spun rudele celor care si-au pierdut viata in evenimentele sangeroase din 1989, dupa ce procurorii militari, care au desfasurat o ancheta in acest , au ajuns la concluzia ca faptele nu sunt prevazute de legea penală ori s-au prescris. Oamenii, carora le-au murit copiii la Revolutie, si-au pierdut acum si orice speranta ca cineva va fi pedepsit pentru cele intamplate atunci.

“Dosarul Revolutiei” este doar ultimul dintr-o serie de cateva sute deschise vreme de 25 de ani. Acesta se refera la moartea a 709 oameni, intre care 160 erau militari, dar si la ranirea altor peste 1850. Cu totii au avut de suferit dupa fuga lui Nicolae Ceausescu si preluarea puterii de catre noii lideri politici, in frunte cu Ion Iliescu. Dupa aproape 26 de ani, drama lor ramane fara urmari: procurorii au decis că faptele de atunci ale ucigasilor nu ar fi prevazute de legea penala. Printre cei care si-au pierdut viata in evenimentele sangeroase din 1989 se numara si sapte tineri din Rm. Sarat. Tatal unuia dintre acestia, Grigore Florian, este revoltat de decizia procurorilor de a clasa dosarul Revolutiei. Si acum, Grigore Florian este ferm convis ca fiului său, care in 1989 avea doar 20 ani, a fost programat sa fie impuscat. Totul s-a intamplat dupa un scenariu bine pus la punct. Grigore Florian are 72 de ani, iar de la pierderea fiului sau si pana in prezent a sperat ca cei vinovati vor fi pedepsiti pentru cele intamplate atunci. Acum, si-a pierdut si aceasta ultima speranta, cu toate ca spune cu tarie ca acele crime din 1989 nu pot fi prescrise. Potrivit Ordonantei de clasare a Dosarului Revolutiei, “In unele situatii, decesul s-a datorat manevrarii imprudente a armamentului victimele fiind in randul celor care s-au aflat in imediata apropiere a faptuitorilor”. Procurorii precizeaza ca nu in toate cazurile decesul s-a produs prin impuscare.

Potrivit anchetatorilor, unii au murit incendiati, altii in accidente rutiere sau aviatice. Asa se face ca nu in toate cazurile pot fi gasiti vinovati, pentru ca intamplarile cercetate nu sunt prevazute de legea penala.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>