Menu

Social
SMS 113

În afara cunoscutului număr de urgenţă 112, de ieri funcţioneză şi un număr special destinat persoanelor surde – 113. Acestea însă trebuie să formeze 113 numai când au o urgenţă. Toţi cei care au probleme de vorbire sau de auz trebuie să se înregistreze în baza de date a Serviciului 112.

Înregistrarea în baza de date a Serviciului 112 se va putea face în trei moduri: prin depunerea documentelor de înregistrare la birourile temporare de asistenţă la înregistrare sau la unul dintre sediile STS din Bucureşti sau din ţară, prin transmiterea prin poştă a documentelor de înregistrare ori prin completarea formularului online aflat pe website-ul www.112.ro. Numărul special va fi simplu de folosit. Mai exact, se apelează 112 iar apoi se trimite un sms la 113. Persoanele surde vor primi imediat un SMS in care vor fi rugate sa trimita un mesaj la 113 in care sa explice ce s-a intamplat si la ce adresa solicita un echipaj de politie, pompieri sau ambulanta. Cei care trimit mesaje false sau nejustificate risca si 1.000 de lei amendă.

În judeţul Buzău, sunt peste 700 de persoane surde, fiind înregistrat şi cel mai mare număr de interpreţi în limbajul mimico-gestual. Tot la Buzău, în 2010, a avut loc prima experienţă în folosirea de către surzi a numărului unic de urgenţă 112.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>