Menu

Politic
PROIECT CU SCANDAL

Amenintari, scandal si presiuni intre alesii comunei buzoiene Valea Ramnicului. Samanta de scandal o constituie un proiect, prin care se doreste accesarea unor fonduri europene pentru modernizarea drumurilor comunale. Dupa discutii aprinse, ieri proiectul a fost aprobat doar cu votul social-democratilor. Alesii din opozitie nu au fost de acord pentru ca primarul comunei a refuzat sa spuna cat a costat studiul de fezabilitate al proiectului, platit din bani publici.

Marti, alesii din Valea Ramnicului s-au intalnit in sedinta ordinara pentru a discuta si vota proiectul care vizeaza obtinerea unei finantari nerambursabile in valoare de 1,2 milioane de euro pentru asfaltarea a 9 kilometri de drum comunal. Sedinta a fost presarata de discutii aprinse, iar la un moment dat, consilierii din opozitie s-au ridicat si au parasit sala, fara ca proiectul sa fie adoptat. Primarul comunei Marian Galbenu a spus atunci ca proiectul prin care se doreste accesare de fonduri europene pentru modernizarea drumurilor trebuie aprobat cat mai repede, pentru a putea fi depus pana la termenul de 1 noiembrie. Sub presiunea timpului, ieri, primarul din Valea Ramnicului a convocat o sedinta de indata, pentru aprobarea proiectului. La intalnire au participat numerosi sateni, dar si senatorul UNPR, Constantin Popa  si consilierul județean liberal Raul Florescu.  Senatorul buzoian a incercat sa ii convinga pe cei din sala ca obtinerea de fonduri europene este un beneficiu pentru comunitate, motiv pentru care proiectul trebuie aprobat. La un moment dat, satenii veniti la sedinta, cu opinii diferite legate de proiect, s-au luat la cearta. Acestia si-au adresat injurii si amenintari si cu greu au putut fi calmati. La capatul unei sedinte publice incinse proiectul de hotarare, care vizeaza obtinerea de fonduri europene pentru modernizarea drumurilor comunale a fost adoptat, doar cu votul consilierilor social-democrati. Tot la finalul sedintei de ieri, doi consilieri PSD, Paul Baicu si Florin Moise si-au dat demisia.

Cei doi consilieri si-au motivat demisiile in scris. Acestia sustin ca nu au mai suportat presiunile si amenintarile la care sunt supusi de primarul comunei, presedinte al PSD, de cate ori au pozitii diferite cu linia trasata de acesta.

Comentarii ( 1 )

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>