Menu

Social
TOT MAI PUȚINE DIVORȚURI

De la un an la altul, divorțul pe cale administrativa atrage tot mai putine cupluri care vor sa se desparta. Cel putin asta arata datele de la Serviciul de Stare Civila, din Rm. Sarat, potrivit carora anul acesta au fost inregistrate doar trei divorțuri. Oamenii nu apeleaza la aceasta procedura, desi este simpla, pentru ca nu indeplinesc conditiile stabilite de lege.

La Ramnicu Sarat, numarul cuplurilor care au apelat la angajatii Starii Civile din Rm. Sarat pentru a divorta pe cale administrativa, a tot scazut de la un an la altul. Desi multe persoane vin si se intereseza de aceasta procedura, ele nu ajung in situatia de a depune documentele pentru desfacerea casatoriei, fie pentru ca nu indeplinsec conditiile stailite de lege, fie pentru ca se razgandesc. Asa se face ca in 2015 s-au inregistrat doar trei divorturi, cele mai putine de cand a aparut aceasta procedura.

Divorțul administrativ se poate realiza dacă ambii soți sunt de acord cu desfacerea căsătoriei și se înțeleg asupra numelui pe care îl vor purta ulterior. După un termen de reflecţie de 30 de zile, soţii se vor prezenta personal la ofiţerul de stare civilă, care le va elibera certificatul de divorţ. La Rm. Sarat, taxa pentru desfacerea casatoriei este de 500 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>