Menu

Social
MĂSURI DE PROTECŢIE

Dupa tragedia din clubul bucurestean Colectiv, specialistii avertizează în privinţa masurilor ce trebuie luate, de protejare, in cazul unui incendiu. Medicii spun ca cei surprinsi in spatii, care au luat foc, ar trebui in primul rand sa-si acopere fata, ca sa nu inhaleze substante toxice. Mai mult, persoanele care ard trebuie stinse urgent cu materiale textile groase, iar primul ajutor poate fi acordat cu apa si pansament steril.

Tragedia din clubul bucurestean Colectiv a ucis 32 de persoane, iar alti zeci de raniti, cu arsuri cumplite sunt internati in spitale si se lupta sa supravietuiasca. Dupa acest coşmar cumplit, medicii avertizează în privinţa masurilor ce trebuie luate, de protejare, in cazul unui incendiu. În primul rând, cei surprinsi intr-o incapere care arde trebuie să-şi acopere faţa pentru a nu se intoxica cu substante toxice. Mai mult, spargerea unui geam sau a unei uşi ne poate pune viata in pericol. Aerul care patrunde in spatiul inchis, cuprins de flacari, inteteste arderea si poate duce chiar la explozie. Mai mult, persoanele care ard trebuie stinse urgent cu materiale textile groase, iar primul ajutor poate fi acordat cu apa si pansament steril. Automedicatia nu este recomandata in cazul arsurilor.

In cazul arsurilor superficiale trebuie acordata o atentie speciala semnelor de infectie: intensificarea durerii, inrosirea accentuata a pielii, umflarea zonei respective sau aparitia puroiului. In cazul aparitiei oricaruia din aceste semne se impune vizita imediata la medic.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>