Menu

Social
SEMNAL DE ALARMĂ

Tragedia din clubul bucurestean Colectiv este un semnal de alarma pentru sistemul de urgenta din Romania. O spun mulţi medici, care considera ca este nevoie de spitale regionale de urgenta, care sa acorde ingrijirile necesare pacientilor, in cazul unui seism puternic sau a unui incendiu colectiv de munca, cu multiple victime. Mai mult, educatia pentru sanatate nu ar trebui sa lipseasca din programa scolara.

La o saptamana de la incendiul din clubul Colectiv, din Capitala, lumea medicala este inca marcata de tragedia din seara de 30 octombrie. Zeci de raniti, cu arsuri grave, au fost transportati atunci la spitalele din Bucuresti, pentru a primi ingrijirile necesare. Cadrele medicale au fost chemate de acasa pentru a ingriji pacientii, iar unele dintre ele au stat ore intregi peste program pentru a salva vietile oamenilor. Mulţi medici considera ca aceasta tragedie este un semnal de alarma pentru schimbarea sistemului de urgenta din Romania. Mai mult, medicii sustin ca educatia pentru sanatate ar trebui introdusa in programa scolara, astfel incat elevii sa invete cum sa acorde primul ajutor celor care au nevoie. La Colectiv au fost oameni de rand, care au recunoscut ca si-ar fi dorit sa-i ajute pe raniti insa nu stiau cum sa actioneze.

Sunt şi voci care spun ca in situatii de urgenta, cu victime multiple, ar trebui schimbat modul de actionare in sistemul medical, iar pe langa spitalele de stat ar trebui implicate si cele din mediul privat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>