Menu

Satira
CONTROALE CIOBĂNEŞTI

Aud o chestie demenţială: la Brăila, inspectorii de muncă au început controale, la sânge, ca să depisteze ilegalităţi flagrante în ceea ce priveşte munca la negru. Şi unde credeţi că s-au precipitat, ambiţioşi şi puşi pe fapte mari? La … stâne. Cum ar veni, în rest, domnii inspectori au cam rezolvat-o cu munca la negru, iar ciobanii, rămăseseră singurii pe lume, care îşi fac treaba şi mulg oile, fără contract. Nu m-ar mira s-aud că cei mai mulţi ciobani nu dau un leu impozit pe transhumanţă, iar oile dau lapte negru, în loc de alb.

E-adevărat că, în definitiv, ciobanii muncesc ca negrii, pentru că oieritul e treabă grea. Dar de aici şi până la a-i verifica că fac mare brânză la stână, cu angajaţi fără contract, miroase cam ciudat, aiurea. Nu de alta, dar sunt multe alte domenii negre chiar vestite pentru forţa de muncă folosită ilegal. Să le ocolim pe-acelea şi să ne concentrăm pe stâne, pe ciobani?

Şi se mai miră unii, de ce iese lumea în stradă, de ce românii au, toţi, nervi. Păi, cum să nu ai draci când cauţi corupţia la stâne? Ce-s cu controalele astea ciobăneşti ?
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>