Menu

Social
NU SE PLANG DE ANUL AGRICOL

Agricultorii braileni considera ca, pana acum, anul agricol a fost unul destul de profitabil, in ciuda secetei prelungite cu care s-au luptat toata vara. In acest moment, campania de recoltare este pe ultima suta de metri, in vreme ce lucrarile pentru pregatirea anului agricol 2015 – 2016 sunt in plina desfasurare.

Cu toate ca au avut de infruntat o seceta crunta, asa cum s-a tot intamplat in ultimii ani, agricultorii braileni spun ca, cel putin pana acum, anul agricol a fost generos cu ei. Si asta pentru ca au stiu sa compenseze lipsa precipitatiilor cu investitiile in utilaje si seminte adaptate noilor parametri. Lucrarile pentru pregatirea noului an agricol sunt in plina desfasurare, asta desi, de exemplu, la grau, semanatul s-a facut dupa finalizarea perioadei optime recomandate de specialisti. Conducerea Directiei Agricole Braila considera insa ca, daca la nivel central se doreste ca urmatoarele campanii agricole sa fie pe plus pentru toata lumea, ar trebui ca problema irigatiilor sa fie luata la modul cel mai serios. Cel putin in zona Brailei, toate culturile depind de acest sistem.

Agricultorii braileni spera ca macar la iarna vremea sa tina cu ei si sa nu afecteze prin fenomene extreme culturile care au fost infiintate in aceasta perioada.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>