Menu

Social
MAREA ASFALTARE A INTRAT LA APĂ

„Marea asfaltare” din Buzau – proiect anunțat cu surle și trâmbițe de câțiva ani buni – a devenit mai… mică. Mai precis, proiectul de modernizare va numara 92 de artere, nu 133, așa cum se anunțase inițial. Primarul Buzaului spune că noul proiect vine cu noutatea că întreținerea străzilor se va face din banii Primăriei, și nu a constructorului, așa cum era prevăzut în proiectul inițial.

În timp ce arterele oraşului Buzau sunt tot mai pline de gropi, primarul municipiului, Constantin Boșcodeală, a anunţat că proiectul „Marea Asfaltare” s-ar putea realiza, dar nu acum, ci de anul viitor. In plus, “Marea Asfaltare” va fi mai …mica: numărul străzilor modernizate s-a redus de la 133 la 92. Motivul care constructorii au fugit de proiectul de modernizare a strazilor din Buzau pare a fi clauza din contract conform căreia constructorul ar trebui să asigure întreţinerea străzilor timp de 9 ani. In plus, municipalitatea va trebui să asigure şi suma de 9 milioane de euro, care înseamnă valoarea de mentenanţă pe 9 ani de zile, după cei trei ani în care lucrările ar trebui să fie executate. Primarul Buzaului speră ca, prin noile condiţii contractuale, societăţile specializate să fie mai interesate şi să se prezinte la licitaţii.

Împrumutul de 14 milioane de euro pentru realizarea proiectului a fost avizat de BERD şi urmează să fie aprobat în următoarea şedinţă a Consiliului Local Buzău. Dacă va fi desemnat un câştigător, primele lucrări de asfaltare la cele 92 de străzi din municipiu prinse în proiect ar putea fi demarate în primăvara anului viitor.
Proiectul modernizării a o treime din străzile municipiului, sau „marea asfaltare”, așa cum a fost denumită initial, a fost redactat în 2008, iar Buzăul ar fi trebuit să se transforme în şantier încă din primăvara anului 2012. De atunci însă, niciun constructor nu a dorit contractul de refacere a celor 46 de kilometri de străzi din municipiul Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>