Menu

Social
CU GANDUL LA FRIGUL IERNII

Zeci de familii din blocurile ANL situate in cartierul brailean Lacu Dulce sunt, in prag de iarna, intr-o situatie disperata. Desi sunt la zi cu plata facturilor la gaze, oamenii stau in case in frig si fara apa calda, din cauza datoriilor enorme pe care le-au acumulat locatarii rau-platnici. Autoritatile spun ca nu pot interveni si ii indeamna sa mai reduca din datoriile catre furnizorul de gaze, astfel incat sa nu-i prinda sezonul rece fara caldura in apartamente.

In prag de iarna, zeci de familii din blocurile ANL din cartierul Lacu Dulce tremura in apartamente si fac baie pe la prieteni sau la rude. Oamenii spun ca deja le-a ajuns cutitul la os si ca nici nu mai pot sta in apartamentele pline de mucegai, care se deterioreaza pe zi ce trece. In plus, cei mai multi au copii, care nu pot fi tinuti in astfel de conditii, in sezonul rece. Cei mai multi sunt nemultumiti de faptul ca racordul la gaze este in asa fel facut incat atunci cand compania opreste gazele o face la un intreg cvartal si nu doar la blocul in care sunt cei mai multi datornici. Oamenilor li se pare absurd sa ajunga sa traiasca in astfel de conditii, in situatia in care sunt cu intretinerea la zi. De partea cealalta a baricadei, primarul municipiului spune ca Primaria nu poate interveni pentru a le rezolva situatia si ca trebuie sa faca eforturi pentru a-si mai diminua datoriile.

In cursul acestei saptamani, mai multi administratori din cartierul ANL cu probleme vor incerca sa renegocieze o esalonare a platii datoriilor cu furnizorul de gaze, in speranta ca nu isi vor tine copiii in frig la iarna.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>