Menu

Social
FUNCȚIONARI REȚINUȚI

Cutremur in Primaria Buzau! Ionel Gegea, directorul executiv al Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Buzău a fost reţinut aseară de procurorii DIICOT. Şi în cazul altor patru functionari din cadrul Primăriei s-a dispus aceeaşi măsură pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică si abuz in serviciu. În schimbul unor sume de bani, funcționarii buzoieni de la Taxe si Impozite au sters datoriile unor persoane juridice si fizice. Implicați sunt și oameni de afaceri apropiați de primarul Constantin Boșcodeală.

Potrivit procurorilor DIICOT, 13 angajați ai Primariei Buzău, între care și Ionel Gegea, directorul Direcției Economice, sunt suspectaţi că ar fi obţinut ilicit bani din neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese-verbale de contravenţie. Cu alte cuvinte, în schimbul unor sume de bani, funcționarii buzoieni de la Taxe si Impozite au sters datoriile unor persoane juridice si fizice. Ieri, în urma primelor audieri, procurorii au emis mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Ionel Gegea, directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei Buzău. Tot ieri, s-au emis mandate de reținere pentru alți patru angajați ai Primăriei Buzău. Este vorba de Virgil Toşu, şef Serviciu Urmărire, Executare, şi Colectare Creanţe Fiscale – Persoane fizice, Cătălin Liviu Boaru, șeful Serviciului Urmărire, Executare şi Colectare Creanţe Fiscale – Persoane juridice, dar și doi funcționari ai Direcției Economice: Nicoleta Angelica Lung și George Bunea. Procurorii DIICOT spun că cei 13 șefi și funcționari ai Primăriei Buzău au constituit un grup infracțional organizat. De remarcat este că în acest dosar, atât în ceea ce priveşte amenzile şterse, cât şi în ceea ce priveşte scutirea ilegală de la plata taxelor si impozitelor, implicate sunt persoane publice, directori de instituţii, rude sau apropiaţi ai persoanelor aflate în conducerea Primăriei Buzău.

Prejudiciul produs bugetului de stat este în cuantum de 3.135.454 de lei, din care 36.595 lei reprezintă amenzi contravenționale șterse nelegal din sistemul informatic, iar 3.098.859 lei creanțe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău și de stat, neurmărite, neîncasate și neexecutate silită.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>