Menu

Politic
CER DEMISIA PRIMARULUI

Liberalii solicită demisia primarului de Buzau Constantin Boșcodeală, în urma anchetei derulate de procurorii DIICOT la Directia Economica a Primăriei. Nu doar Opoziția îi cere demisia primarului Boșcodeală, ci chiar unul dintre fini. Deputatul PSD Adrian Mocanu, nimeni altul decât finul primarului Constantin Boșcodeală, a emis un comunicat de presă prin care îi cere părintelui său spiritual sa paraseasca postul din fruntea Primariei Buzau.

Dezvăluirile procurorilor DIICOT privind încrengătura mafiotă de la vârful Primăriei Buzău a creat rumoare si printre politicieni. Liberalii solicită demisia social-democratului Constantin Boșcodeală din funcția de primar al municipiului Buzău. Nu doar liberalii îi cer demisia primarului Constantin Boșcodeală. Ieri, deputatul PSD Adrian Mocanu, nimeni altul decât finul primarului Constantin Boșcodeală, a emis un comunicat de presă prin care îi cere demisia celui care, odinioară, îi era mentor politic.

„Având în vedere recentele dezvăluiri care au ajuns la cunoștința opiniei publice în urma anchetei derulate de justiție în legătură cu grupul infracțional constituit la Primăria Buzău, doresc să subliniez, în calitate de vicepreședinte al PSD Buzău, necesitatea ca filiala județeană a partidului să se delimiteze public de practicile acestui grup infracțional format din angajați fideli ai fostului președinte al organizației social democrate, primarul Constantin Boșcodeală. Înca din momentul în care primarul Boșcodeală a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, am solicitat demisia de îndată a acestuia din funcția de președinte al PSD Buzău, în conformitate cu normele de integritate ale partidului, ceea ce nu s-a întâmplat”

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, nu și-a prezentat demisia, însă a trecut la măsuri radicale împotriva celor cinci funcţionari din cadrul Direcţiei Economice aflați sub urmărire penală. Acesta a luat măsura suspendării din funcții ale celor cinci subalterni. Această măsură, spune edilul, va fi valabilă pe durata măsurilor preventive. Primarul Constantin Boşcodeală a mai declarat, ieri, cu privire la dosarul fraudei informatice de la Primăria Buzău, că nu crede că funcţionarii ar fi şters sumele datorate la bugetul local de unele firme buzoiene, însă admite că astfel de fapte s-ar fi putut întâmpla în cazul persoanelor fizice.
Potrivit procurorilor DIICOT, 13 angajați ai Primariei Buzău, între care și Ionel Gegea, directorul Direcției Economice, sunt suspectaţi că ar ar fi obţinut ilicit bani din neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese-verbale de contravenţie. Cu alte cuvinte, în schimbul unor sume de bani, funcționarii buzoieni de la Taxe si Impozite au sters datoriile unor persoane juridice si fizice. Ieri, în urma primelor audieri, procurorii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Ionel Gegea, directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei Buzău.

Tot ieri, s-au emis mandate de arest la domiciliu pentru alți patru angajați ai Primăriei Buzău. Este vorba de Virgil Toşu, Cătălin Liviu Boaru, Nicoleta Lung și George Bunea.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>