Menu

Social
TEAMĂ DE GRIPĂ

Teama de gripa ii pune in garda pe romani, iar multi trec pragul farmaciilor pentru a cumpara vaccinul antigripal. La Rm. Sarat vanzarile sunt mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2014. Cei mai interesati sa cumpere o doza de vaccin antigripal sunt varstnicii.

Odată cu venirea iernii se înmulţesc şi cazurile de gripă. Statisticile arată că gripa afectează între 5-10% din populaţia adultă şi aproape un sfert dintre copii.
Pentru a preveni aceste epidemii, vaccinarea antigripală reprezintă cea mai eficientă soluţie. Miturile care circula în jurul vaccinului antigripal ii fac pe unii oameni sa priveasca cu neincredere imunizarea impotriva gripei de sezon. Altii spun insa ca vor sa-si faca vaccinul antigripal. La Rm. Sarat, majoritatea farmaciilor au la vanzarea vaccin antigripal. Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2014, dozele vandute sunt mai multe, dovada ca numarul celor convinsi de eficienta vaccinului antigripal a inceput sa creasca.

Medicii spun ca perioada optima de vaccinare este pana la sfarsitul lunii noiembrie. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine, deoarece, din momentul vaccinarii, imunitatea apare la aproximativ 2 saptamani prin anticorpii protectori specifici. De obicei, perioada de protectie este de 6 luni, dar se poate prelungi pana la 12 luni. O doză de vaccin antigripal costă la Rm. Sarat 27,44 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>