Menu

Satira
FASOLEA ŞI CIOLANUL

Spre deosebire de alte naţii ale lumii, noi românii avem ceva special. De exemplu, de Ziua noastră Naţională, trebuie, musai, să asortăm depunerile de coroane cu o paradă militară şi cu porţii de fasole cu ciolan sau cârnaţi. De ce fasole cu ciolan? Ce-i autentic românesc? Fasolea sau ciolanul? Eu, sincer, cred că neaoş românesc este ciolanul. Adică, preţul plătit de consiliile judeţene şi primării pentru o porţie ordinară de mâncare.

Cât costă o farfurie de fasole cu cârnaţi? Ţineţi-vă bine! Aproape 20 de lei, adică preţul unui meniu complet la multe restaurante. Cine papă banii ăştia? Păi, băieţii învăţaţi cu ciolanul, nu cu fasolea. Pentru ei, cazanul aburind de fasole este încă o îmbucătură din marele ciolan finanţat cu bani publici.

De fapt, cercetătorii în strânsă colaborare cu istoricii au stabilit că singura haleală autentic românească este mămăliga. Nu tu sarmale, nu tu mici sau ciorbă. Dar poţi servi poporul de Ziua Naţională cu mămăligă? Unde mai e ciolanul? Dacă s-ar servi pufuleţi, alta ar fi treaba. Iese de-un ciolan dacă vor fi cumpăraţi cu 3 lei punga, în loc de 50 de bani…
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>