Menu

Social
MENIU TRADIȚIONAL

O farfurie de mancare a fost astăzi o ispita prea mare chiar si in post. Au demonstrat-o sute buzoieni care au poftit la pomana oferita de autoritati de Ziua Nationala. Chiar daca oamenii nu s-au mai calcat in picioare, ca în alţi ani, toate cele peste 2.600 de portii cu fasole cu sunca s-au epuizat rapid.

Masa si dansul oferite de autoritati buzoienilor de 1 Decembrie au avut loc in Parcul Crang, langa Obelisc. Spre deosebire de alţi ani, oamenii nu s-au mai inghesuit in fata farfuriilor cu mancare. Si jandarmii au avut grija ca buzoienii sa nu se mai calce in picioare. Toate persoanele prezente la spectacolul de 1 decembrie au fost asteptate de organizatori cu fasole si sunca, dar si cu un pahar de vin. Pentru a potoli pofta de fasole a oamenilor, bucataresele au manuit polonicele si caserolele la foc automat. Unii mesenii au apreciat atat fasolea, cat si vinul fiert.  Altor meseni, mancarea oferită de autoritaţi de Ziua Romaniei nu a mai avut gustul de altădată. Ospatul buzoienilor a fost acompaniat de cunoscuti solisti de muzica populara din judet.

Nota de plată a autorităţilor buzoiene pentru ospăţul de astăzi este destul de consistentă. Consiliul Județean va plăti 19,5 lei pentru fiecare porție de fasole cu şuncă, și cu 1 leu mai puțin pentru porţiile de post.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>