Menu

Social
CERTAŢI CU CIVILIZAŢIA

Există parcari pentru persoanele cu dizabilitati, insa din nepasare, nestiinta sau reavointa acestea sunt ocupate deseori de soferii care nu au nici un handicap. Desi sunt semnalizate si rezervate special pentru cei cu probleme, locurile de parcare sunt blocate de unii conducatori auto. Astazi, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, la Rm Sărat, politistii au organizat o actiune in cadrul careia i-au avertizat si sanctionat pe soferii, care nu respectă indicatoarele.

Controalele politistilor de la Biroul Rutier Rm. Sarat şi de la Politia Locala au vizat zonele in care sunt marcate locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati. Oamenii legii au ajuns si in zona unui hypermarket, unde există zeci de locuri de staţionare pentru maşini. Desi parcarea era aproape goala, mai multe locurile destinate persoanelor cu handicap, erau ocupate. Luati la intrebari de politisti, soferii au inventat pe loc scuze, care de care mai lipsite de sens. Alti soferi au realizat ca gestul lor nu este deloc civilizat si şi-au recunoscut greşeala. Indiferent de motivatie, politistii nu i-au iertat pe cei care si-au parcat masinile pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Indiferenta soferilor fata de persoanele cu dizabilitati exista dintotdeauna. De la începutul anului, polițiștii locali au dat zeci de amenzi celor care au oprit pe locurile de staţionare destinate acestora.

In Romania, soferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap risca amenzi cuprinse intre 200 si 1000 de lei. În Statele Unite, amenda pentru parcarea pe locul rezervat acestei categorii de persoane ajunge la 1.000 de dolari, iar în Anglia la 1.000 de lire, dacă șoferul în cauză are mai multe abateri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>