Menu

Social
ÎȘI APĂRĂ SUBALTERNII

Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, își apără subalternii din Direcția Economică care sunt vizați de o anchetă a procurorilor DIICOT. Funcționarii sunt suspectacți că, în schimbul unor sume de bani, ar fi sters datoriile unor persoane juridice si fizice, amenzi dar și taxe și impozite datorate bugetului local. Boşcodeală susţine însă că rechizitoriul întocmit de procurori conține informații false.

O anchetă a procurorilor DIICOT a scos la lumină faptul că 13 angajați ai Primariei Buzău, între care și Ionel Gegea, directorul Direcției Economice, ar fi obţinut ilicit bani din neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese-verbale de contravenţie. Cu alte cuvinte, în schimbul unor sume de bani, funcționarii buzoieni de la Taxe si Impozite au sters datoriile unor persoane juridice si fizice. Totodată, mai spun procurorii DIICOT, firme ce aparțin unor apropiați ai conducerii din Primărie ar fi fost scutite de plata taxelor și impozitelor. Procurorii vorbesc de rude ori persoane apropiate de edilul Constantin Boșcodeală care ar fi fost omise voit de la plata dărilor către bugetul local, 5 ani la rând. Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, le ia apărarea subalternilor săi și susţine că rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT conține informații false. Constantin Boșcodeală spune că a verificat personal dacă anumite firme și-au achitat taxele și impozitele în ultimii cinci ani. Edilul dă exemplu unei cunoscute societăți din Buzău, care comercializează produse din carne de pui, care apare pe lista procurorilor, deși ar fi achitat la zi taxele și impozitele locale.

Nu este pentru prima dată când primarul Constantin Boșcodeală face acuzații grave la adresa procurorilor. În urmă cu o lună, edilul a afirmat că procurorii anticorupție încearcă „înlăturarea sa fizică din viața politică”.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>