Menu

Social
LĂSAȚI FĂRĂ APĂ

Situatie disperata pentru 70 de familii din Braila. Blocul in care locuiesc a fost debransat de la apa potabila de la sfarsitul saptamanii trecute, desi oamenii spun ca sunt la zi cu plata utilitatilor. De partea cealalta, furnizorul local de apa spune ca a descoperit un consum mult prea mare de apa in blocul respectiv si ca a decis sa opreasca apa pana la lamurirea misterului, tocmai pentru ca locatarii sa nu ajunga sa plateasca sume exorbitante.

Conditii neigienice si mirosuri pestilentiale. Asa sunt nevoite sa traiasca, de cateva zile, aproape 100 de persoane din Braila, chiriasi unui bloc de locuinte sociale, ce apartine unei societati private. La sfarsitul saptamanii trecute oamenii s-au trezit ca reprezentantii Companiei de Utilitati Publice Dunarea Braila le-au taiat alimentarea cu apa si le-au confiscat si apometrul. Ei sunt acum nevoiti sa aduca apa de la alte blocuri. Chiriasii spun ca si asa nivelul lor de confort era unul minim, in contextul in care blocul nu e racordat la gaze. Administratorul imobilului spera ca totul este doar o neintelegere si ca cei de la compania de apa vor reveni la sentimente mai bune, in contextul in care, spune el, ei sunt cu platile facturilor la zi. De partea cealalta, conducerea companiei de apa afirma ca a depistat un consum mult prea mare de apa la blocul respectiv si ca a luat decizia opririi alimentarii cu apa, tocmai pentru protejarea locatarilor.

Directorul companiei a anuntat ca este dispus sa negocieze o plata esalonata a datoriilor, daca se lamureste problema miilor de metri cubi depistati in plus. Oamenii spun insa ca daca lucrurile mai continua asa, atunci vor fi nevoiti sa se mute cu chirie in alta parte.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>