Menu

Social
IMPOZITĂRI DIFERENŢIATE

Aveti in proprietate mai multe cladiri, iar unele dintre acestea au alta destinatie decat cea de locuinta? Atunci trebui sa stiti ca noul Cod Fiscal prevede calcularea impozitului diferentiat, in functie de destinatia imobilului. Pana la 31 martie, persoanele care detin mai multe cladiri, trebuie sa treaca pe la Primaria pentru a declara destinatia acestora. Cei care au imobile nerezidentiale trebuie sa ia legatura cu un evaluator pentru a le stabili valoarea de piata, valoare de care se va tine seama la calcularea impozitului.

Potrivit noului Cod Fiscal, contribuabilii, persoane fizice, care detin mai multe cladiri in proprietate, trebuie sa declare natura acestora, pana la finele lunii martie 2016. Aceasta cerinta este necesara deoarece calculul impozitului se face diferentiat in functie de destinatia cladirii. Astfel cei care au imobile rezidentiale platesc un impozit ceva mai mic, iar cei care au cladiri cu destinatia de spatiu comercial sau de alta natura, ceva mai mult. Persoanele care au imobile nerezidentiale trebuie sa ia legatura cu un evaluator pentru a stabili valoarea de piata acestora, valoare de care se va tine seama la calcularea impozitului. Cei care nu tin seama de aceasta obligatie risca sa aiba cladirile impozitate cu o cota de 2 la suta, de 20 de ori mai mare decat cea stabilita tinand seama de valoarea de piata.

Noul Cod Fiscal va intra in vigoare incepand cu 1 ianurie 2016. Reprezentantii Serviciilor de Taxe si impozite vor desfasura atunci campanii de informare a cetatenilor cu privire la modificarile aparute, astfel incat acestia sa se bucure in continuare de facilitatile care li se cuvin.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>